96 centes osztalék részvényenként

Szárnyal a félvezetőipar - bevételi rekord az Intelnél

Befektetne olyan cégbe, ami majd' 56 milliárd dolláros bevétel mellett közel 12 milliárd dollár hasznot hozott? Ha igen, akkor a processzorfejlesztés és -gyártás legnagyobb cégének lenne résztulajdonosa.

2015.01.16 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Intel

Az Intel 55,9 milliárd dolláros éves árbevételről, 15,3 milliárd dolláros üzemi nyereségről, 11,7 milliárd dolláros nettó eredményről és 2,30 dolláros EPS-ről (egy részvényre jutó eredmény) számolt be. A vállalat körülbelül 20,4 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 4,4 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és 10,8 milliárd dollárt költött 332 millió saját részvény visszavásárlására.

Az Intel a negyedik negyedévre 14,7 milliárd dolláros árbevételről, 4,5 milliárd dolláros üzemi nyereségről, 3,7 milliárd dolláros nettó eredményről és 74 centes EPS-ről adott számot. A vállalat körülbelül 5,8 milliárd dollárnyi készpénzt termelt, 1,1 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett, és 4 millió dollárt költött 115 millió saját részvény visszavásárlására.

"Több fontos célunkat is elértük, illetve meg is haladtuk: újjáélesztettük a PC üzletágat, növekedést értünk el az adatközpont üzletágban, növeltük a részesedésünket a táblagépek piacán, valamint új területeken is a növekedés és az innováció útjára léptünk. További feladatok állnak előttünk 2015-ben. Javítani fogjuk a mobil üzletág jövedelmezőségét, és továbbra is a számítástechnika következő irányzataira koncentrálunk" - mondta az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.