Uniós segítséggel

Közel 300 dolgozóját képezte tovább a Lego

Uniós program segítségével közel háromszáz dolgozóját képezte tovább a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft.

2015.02.23 16:16MTI

A dán óriásvállalat tájékoztatása szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) keretében több mint 47 millió forint támogatásból többek között idegen nyelvi, szakmai, kompetenciaalapú, informatikai, a vállalkozás működésével kapcsolatos, valamint a fenntartható fejlődést elősegítő képzéseket indítottak a dolgozóknak az elmúlt egy évben.

A cég munkavállalói mintegy 80 csoportba szerveződve vettek részt a képzéseken, amelyek közül az angol nyelvi és a számítástechnikai kurzus voltak a legnépszerűbbek - olvasható a közleményben.

A Lego-csoport 2008-ban alapította nyíregyházi gyárát, 2014-ben pedig az új, csaknem 60 milliárd forintból felépített üzemben folytatódott a világhírű építőkockák gyártása. A több mint 1100 embert foglalkoztató Lego Manufacturing Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2013-ban 15,4 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, mérleg szerinti eredménye pedig 336 millió forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.