Ahová érdemes utazni

Szegeden és Egerben a legolcsóbbak a szállások az ünnepek alatt

A kedvelt úti célok közül egy kétágyas szobára kiszámított 20, illetve 19 ezer forintos átlagárral Szeged és Eger a legolcsóbb választás azok számára, akik elutaznak az ünnepek alatt.

2014.12.17 16:21MTI

A trivago hotel price indexe szerint szinte minden fontosabb magyarországi úticél átlagos decemberi szállásárai nőttek 2013 decemberhez képest. Jelentős, körülbelül 20 százalékos emelkedés tapasztalható két fürdőváros, Hajdúszoboszló (20 988 forint) és Sárvár (25 440 forint) áraiban, de több mint 10 százalékot ugrottak az átlagos szállásárak Sopronban (21 493 forint), Miskolcon (22 721 forint) és a fővárosban (23 335 forint) is.

Európában nem ilyen jelentős a növekedés: Varsóban a legkedvezőbbek a szállásárak decemberben, 3 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, 18 422 forintra. Belgrádban ugyan jelentős, közel 30 százalékos a növekedés, de a szerb főváros még így is a tíz legolcsóbb európai úti cél között van 27 ezer forintos átlagárral.

Emelkedést mértek az ünnepek alatti átlagárakban is: a tavalyi, december 24-től január 1-ig tartó időszak áraihoz képest országosan 10 százalékkal, 32 436 forintra nőttek az átlagárak. A legdrágább ebben az időszakban Hévíz, ahol 45 ezer forintért foglalható szállás, a legolcsóbb pedig Szeged 20 ezer és Eger 19 ezer forintos átlagárral. Az index az Európán belüli országok átlagos szállásárait mutatja, több mint 175 olnine szállásfoglalási portál adatai alapján.

A kétágyas szobákra kiszámított átlagár a trivago oldalán történő napi több mint 2 millió szálláskeresés adatain alapul. A 9 éve indult szálláskereső a világ legnagyobb szálláskeresőjeként több mint 700 ezer szálláshelyet hasonlít össze 208 különböző foglalási oldalról. Az oldalnak havonta 45 millió felhasználója van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.