Több sertés és baromfi

Idén rekordszintű lehet az amerikai hústermelés

A tavalyhoz képest kevesebb marhahústermelést ellensúlyozza a több sertéshús és baromfihús előállítás.

2015.02.22 02:30MTI

Idén rekordszintre, 95,13 millió fontra (1 font=0,45 kilogramm) nőhet az amerikai hús- és baromfihús-termelés, a tavalyhoz képest kevesebb marhahústermelést ellensúlyozza a több sertéshús és baromfihús előállítás.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) előrejelzése szerint az idei amerikai sertéshústermelés 5,5 százalékkal haladja majd meg a múlt évit és 24,09 millió font lesz, miközben a baromfihús előállítás 3,6 százalékkal 39,95 millió fontra emelkedik.

Mindkét húsfajta termelése rekordszintű lesz az idén a minisztérium becslése szerint. Az USDA azzal számol, hogy marhahúsból a tavalyinál 0,1 százalékkal kevesebbet, 24,22 millió fontot állítanak elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.