Vannak kivételek

Amerikai importengedélyt kapnak kubai magánvállalatok

Kivételt képeznek a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, a szeszesitalok, az ásványok, a vegyipari termékek, a textilek, a gépek és járművek, a fegyver és a lőszer.

2015.02.15 01:30MTI

Az amerikai kormány engedélyezni fogja kubai magáncégek által előállított termékek importját - közölte pénteken az amerikai külügyminisztérium.

Kivételt képeznek a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, a szeszesitalok, az ásványok, a vegyipari termékek, a textilek, a gépek és járművek, a fegyver és a lőszer. Az amerikai intézkedés jelképes, mert Kubában a - 12 kategóriában engedélyezett - magánvállalkozások alapvetően a szolgáltató szektorban működnek.

Emellett a szigetország gyakorlatilag egész exportját állami ellenőrzés alatt álló vállalatok bonyolítják le, és nincs látható előjele annak, hogy ezen a rendszeren Havannában lazítani szeretnének.

Az amerikai piac közelsége ugyanakkor arra ösztönözheti a vállalkozókat, hogy exportképes termékek kifejlesztésébe kezdjenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.