BÉT

A stagnáló forgalom is elég volt a BUX eséséhez a héten

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX egy hét alatt 14,03 ponttal, 0,97 százalékkal erősödött, 1465,73 ponton zárt pénteken.

2014.11.09 20:30MTI

A BÉT-en az előző hetihez hasonló forgalomban csökkentek az árak.

A BUX egy hét alatt 1,13 százalékkal 196,56 ponttal csökkent, pénteken záráskor 17 123,76 ponton állt. A heti forgalom 24,9 milliárd forint volt, míg az előző héten 25,3 milliárd forint értékben kereskedtek a részvénypiacon.

Hétfőn a forgalom nem érte el a ötmilliárdot, a BUX pedig enyhén emelkedett. Az OTP árfolyamának csökkenése és a Richter emelkedése ellensúlyozta egymást.

Kedden tovább esett a forgalom, éppen csak meghaladta a 4 milliárd forintot. A BUX közel 200 pontot esett, az általános makrogazdasági hírek okozta profitrealizálás a nemzetközi piacokat és a magyar tőzsdét is érintette. Főként az OTP és a Mol húzta le a részvényindexet, bár a papírokat közvetlenül érintő negatív hírek nem érkeztek.

Szerdán a pozitív külföldi hangulatban - az OTP-t leszámítva - a magyar piac is emelkedni tudott. A BUX több mint 100 pontot növekedett, de a forgalom csak kismértékben nőtt.

Csütörtökön az aznap közzétett hazai vállalati gyorsjelentések mozgatták a tőzsdei árfolyamokat. A nap vesztese a Richter, a társaság harmadik negyedévi eredménye kiábrándító lett, emiatt esett 3 százalékkal a papír árfolyama. Szintén csalódást keltett a Magyar Telekom jelentése, így ez a részvény is gyengült. A Mol viszont jó eredménnyel zárta a harmadik negyedévet, ezért a papír mintegy fél százalékos emelkedéssel zárt, de nap közben ennél erősebb is volt. A napi forgalom 6 milliárd forinttal, heti csúcsot döntött.

Pénteken enyhén esett a forgalom és a BUX is. Zárásra a nagyobb negatív tartományból a csütörtökihez közeledett az index. Az OTP - annak ellenére, hogy több mint egy százalékot esett - megmaradt a 3900 forintos határ felett. A többi vezető papír ára szűk sávban mozgott.

A vezető részvények közül az OTP a héten 164 forintot, 4,03 százalékot esett, 3901 forintot ért pénteken záráskor, egy hete pénteken 4065 forint volt az ára.

A Mol 60 forintos, 0,51 százalékos emelkedéssel 11 760 forinton zárta a hetet.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,88 százalékkal 343 forintra csökkent.

A Richter árfolyama 25 forinttal - 0,67 százalékkal - 3728 forintra gyengült.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX egy hét alatt 14,03 ponttal, 0,97 százalékkal erősödött, 1465,73 ponton zárt pénteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.