Élelmiszer

MSZP: az embargó kilöki az uniós piacokról a magyar termékeket

Az MSZP szerint közvetve veszélyezteti a magyar élelmiszereket Oroszország Európai Uniót sújtó embargója, a tagállamokban ugyanis nagy mennyiségű felesleg keletkezik.

2014.08.13 13:05MTI

Erről Gőgös Zoltán, a szocialisták agrárpolitikusa, a párt elnökhelyettese beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a jelenlegi helyzetben három dolgot kell tennie a kormánynak. Elsőként a kabinetnek vissza kellene vonnia azt az elképzelését, amely megszünteti a legnagyobb méretű birtokok utáni támogatást, emellett nemzeti kockázattal azonnal el kell indítani egy agrárkörnyezet-gazdálkodási programot, valamint csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját - fejtette ki Gőgös Zoltán, aki szerint ezen intézkedések hiányában a magyar élelmiszerek elvesztik versenyképességüket.

Az MSZP elnökhelyettes tájékoztatóján követelte továbbá a hortobágyi földbérlet-pályázatok felülvizsgálatát is. Szerinte ugyanis azon olyanok nyertek el állami réteket, legelőket, akiknek egyetlen állatuk sincsen, míg az ott korábban állattartással foglalkozóknak nem maradt területük tevékenységük folytatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.