Navigáció

Európai díjat nyert az NNG

A navigációs megoldásokat kínáló NNG Kft. nyerte az idén a European Business Awards (EBA) "Az év növekedési stratégiája" díját.

2014.07.21 00:30MTI

A díjat olyan vállalatok kaphatják, amelyek nemzetközi növekedése növeli a profitot és a piaci részesedést.

A cég az MTI érdeklődésére nem közölt pénzügyi adatokat, azonban az Igazságügyi Minisztérium internetes oldalán fellelhető adatok alapján a társaság nettó árbevétele, forint alapon számolva, tavaly a 2012-es üzleti évhez képest 50,5 százalékkal, 16,885 milliárd forintra nőtt. Az adózott eredmény pedig a 2012-es 2,951 milliárd forintról 4,778 milliárd forintra emelkedett.

Tavaly év végén 520 embert foglalkoztatott a vállalat, 2014 májusában ez a létszám elérte a 581-et, s a vállalat tervei alapján a közeljövőben további 180 alkalmazottat vesznek fel - közölte a kft.

A társaság ma olyan nagy európai, ázsiai és amerikai autóipari cég beszállítója, mint a La Ferrari, a Porsche és a Mazda. A cég szerződései azonban többnyire nem teszik lehetővé, hogy megnevezzék autóipari ügyfeleiket - közölte a vállalat.

Az NNG (előző nevén Nav n Go Kft.) korábban szinte kizárólag a hagyományos hordozható, kézi PNA készülékekre fejlesztett szoftvereket, ez a piac azonban telítődött, s így a társaság 2012-ben az autóiparra kezdett koncentrálni.

A kézi készülékekhez fejlesztett szoftverekből származó bevétel részaránya folyamatosan csökken, a 2013-as összforgalom kevesebb mint 20 százalékát tette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.