1 milliárd dolláros jegyzés

A kínai Alibaba nyáron bocsátja ki részvényeit a New York-i Értéktőzsdén

A kibocsátás lehetőségéért a NYSE mellett a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq is harcolt.

2014.06.27 04:27MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Photokanok

A kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata a New York-i Értéktőzsdét (NYSE) választotta részvényeinek amerikai kibocsátási helyszínéül - közölte a Bloomberg az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva. A kínai vállalat amelyet az eBay, az Amazon.com és a Google egyfajta óriás ötvözeteként szoktak jellemezni, hivatalosan egymilliárd dolláros jegyzésre számít, ám a végösszeg az elemzők várakozása szerint meghaladhatja a Facebook által 2012-ben besöpört 16 milliárd dollárt is.

A kínai cég a kibocsátáshoz szükséges dokumentumokat május 7-én nyújtotta be az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél (SEC). A kibocsátás lehetőségéért a NYSE mellett a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq is harcolt. Az Alibaba e-kereskedelmi platformjain évente bő 150 milliárd dollár értékű áru cserél gazdát, több mint a két amerikai vetélytárs, az Amazon és az eBay platformjain együttvéve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.