Tőzsde

Nem szárnyalt New York

Gyengültek a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói a szerdai kereskedés leállítása előtt közel két órával.

2014.06.11 20:45MTI
Forrás: Wikipedia

Közép-európai idő szerint 20 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,67 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,19 százalék, az S&P 500-as mutató 0,40 százalék mínuszt jelzett.

A lejtmenet okozója a Világbank csalódást okozó előrejelzése volt a globális gazdaság idei növekedésével kapcsolatban. A Világbank azzal számol, hogy a globális gazdaság a tavalyi 2,4 százaléknál nagyobb ütemben, 2,8 százalékkal nő, de a bővülés üteme elmaradt a januárban várt 3,2 százaléktól.

Több mint 2 százalékos veszteségen állt este a Boeing árfolyama, miután az RBC brókercég rontott a légijármű-gyártó részvényének a célárán.



A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 6 cent csökkenéssel 104,29 dolláron állt.

Ugyancsak közép-európai idő szerint röviddel 20 óra előtt New Yorkban az euró 1,3529 dollárra gyengült a kedd késő esti 1,3545 dollárról.

Az arany ára 0,1 százalékkal 1260,8 dollárra emelkedett unciánként augusztusi jegyzésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.