Fémtőzsde

Sokhavi csúcson az alumínium és a cink ára

Az alumínium ára 9,5 havi csúcsra erősödött hétfőn napközben a készlet folyamatos apadása miatt, a cink pedig 15 és fél hónapja a legdrágább volt az erős kereslet hatására Londonban.

2014.06.09 19:19MTI

A londoni fémtőzsdén (LME) az alumínium ára tonnánként tavaly augusztus 22. óta legmagasabb szintre, 1918 dollárra emelkedett napközben, majd 1911 dolláron zárt, ami 1,8 százalékos drágulás a pénteki záróértékhez képest.

Az orosz Rusal (Ruszal), a világ legnagyobb alumíniumtermelő cége szerint a következő hónapokban 2000 dollárra emelkedhet az alumínium tonnánkénti ára.

A cink napközben tavaly február óta legmagasabb árat, tonnánként 2145 dollárt ért el, majd 1,3 százalékos drágulással 2131 dolláron fejezte be a hétfői kereskedést a londoni fémtőzsdén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.