Innovatív

Speciális alumíniumhabot fejlesztett az Aluinvent

Az Aluinvent Zrt. olyan nagy szilárdságú alumíniumhabot fejlesztett ki, amely újraolvasztható, önthető, hegeszthető, festhető, hővezető, rezgéscsillapító képességgel bír, emellett hagyományos eszközökkel is kiválóan megmunkálható.

2013.07.05 17:41MTI

Szabó Tamás, a cég vezérigazgatója elmondta: bár maga az alumíniumhab nem új termék, de az, amit ők előállítanak, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, nagy szilárdságú, ugyanakkor ultrakönnyű alumíniumtermékeket lehet készíteni belőle.

A társaság az elmúlt évben alakult, a kísérleti gyártóüzem a Miskolc melletti Felsőzsolca ipari parkjában évente 100 tonna ilyen speciális terméket állít elő. A tervezett ipari méretű gyártás több száz embernek adhat munkát - hangsúlyozta a cégvezető.

Az alumíniumhabból készült termékeket az ipar szinte minden ága hasznosíthatja, a kísérleti termékek iránt az Egyesült Államokból, Kanadából, Kínából, Németországból egyaránt érkezett érdeklődés - mondta Szabó Tamás.

A társaság célja az, hogy néhány éven belül a világ vezető alumíniumhab-gyártója, egyben a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója legyen - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Sántha Gergely, az Arago Befektetési Holding Zrt. ügyvezetője közölte: támogatják a projektet, amelynek már kezdeti fázisában is rendkívül nagy a szakmai érdeklődés. Az Arago csoport kiemelt célja, hogy további hasonló innovatív tanulmányok felkarolásával segítse a versenyképességet - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.