915 millió köbméterre

Megemelték a biztonsági földgázkészlet mennyiségét

A jelenlegi 615 millió köbméterről 915 millió köbméterre emelte július 1-től a biztonsági földgázkészlet mennyiségét a nemzeti fejlesztési miniszter.

2014.04.25 15:33MTI
freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Az előírt szint eléréséig a visszapótlást a hajdúszoboszlói tárolóban kell elvégezni.

A tározó az MVM csoport tagja, a Magyar Földgáztároló Zrt. tulajdonában van, kapacitása 1640 millió köbméter. A rendelet előírja azt is, hogy a kedvezményezett a visszatárolásra tervezett földgáz egységárát és annak magyar határpontra meghatározott árát április 28-ig köteles megadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.