Mint április előtt

Ukrajna a korábbi, alacsonyabb árért azonnal venne orosz földgázt

Ukrajna az április előtti, ezer köbméterenként 268,5 dolláros áron azonnal hajlandó lenne földgázt vásárolni Oroszországtól.

2014.04.15 19:13MTI
freedigitalphotos.net/renjith krishnan

A Reuters keddi jelentése szerint ezt a javaslatot még április 4-én tette a Naftohaz ukrán állami gázipari cég. Ez az összeg megegyezik azzal a kedvezményes árral, amiről decemberben állapodott meg Ukrajna akkori vezetése Oroszországgal. Addig jóval magasabb árat, 400 dollárt fizetett Ukrajna az orosz földgázért.

A decemberi szerződésben Oroszország ugyanakkor kikötötte, hogy naptári negyedévente felülvizsgálja a gázárat. Miután Moszkva szempontjából kedvezőtlenül alakultak az események Ukrajnában, Oroszország áprilistól kedvezmény nélkül, ezer köbméterenként 485 dollárt kér a földgázért. Ukrajna kifizetetlen orosz gázszámlája csaknem 2,2 milliárd dollár volt április elején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.