Halkabbak és a környezetkímélőbbek

Sűrített földgázzal működő buszok Budapesten

Csak 8 millió forint volt darabjuk, igaz, használtan vette őket a főváros.

2014.04.01 17:45MTI
A330-as Monacóban

Szerdán forgalomba áll az első három, használt Van Hool A330 CNG típusú busz, amelyeket 8 millió forintos darabáron szereztek be Franciaországból, Dijonból - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A sűrített földgázzal (CNG) működő buszok szerdán, a dél-pesti 182-es és 184-es vonalán járnak majd, a további 34 busz honosítása pedig legkésőbb augusztus 31-éig készül el, ezek a járművek szintén a dél-pesti térségben állnak majd forgalomba.

Az A330-as típusú buszok 12 méter hosszú szóló, alacsonypadlós, háromajtós, városi kivitelezésű, légkondicionálóval ellátott típusok. Budapesten először állnak forgalomba CNG-üzemű buszok, amelyeknek az az előnye, hogy halkabbak és a környezetkímélőbbek, mint a dízelüzeműek. A BKK egyelőre teszteli a járműveket, de a kedvező tapasztalatok tükrében újabb flotta beszerzéséről is dönthetnek.



A most forgalomba álló, 2005-2009 között gyártott buszok futásteljesítménye alacsony, ennek ellenére rendkívül kedvező áron, darabonként mintegy 8 millió forintért lehetett beszerezni őket, amely megszokott piaci áraknál jóval alacsonyabb, mivel a korábbi üzemeltető teljesen felszámolja saját CNG-üzemét, így egyszerre rövid időn belül akarta értékesíteni flottáját - közölte a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.