A buszsáv forgalmát videokamerák figyelik

Átadták a Pesti úti buszsávot Budapesten

Ezzel jelentősen csökken a 97E, a 161, a 201E és a 202E jelzésű autóbuszok menetideje.

2014.03.27 16:25MTI

A projekt keretében az eddig kétszer egysávos Pesti úton az útpálya szélesítésével alakítottak ki harmadik sávként új buszsávot a XVII. kerületi Maroshévíz utcai és a Csabai úti csomópont között, a városközpont irányában, mintegy 550 méter hosszan.

A torlódások megelőzése érdekében átépítették a terelőszigetet a Pesti út és a Csabai út kereszteződésében, a buszmegállókat pedig a buszsávba helyezték, és a felújítás által érintett buszmegállók erősített aszfaltszerkezetet kaptak. A forgalmi sávok egyenként 3 méter szélesek, a buszsávokat kettős terelővonallal választották el. A buszsáv forgalmát vezeték nélküli hálózatban működő videokamerák figyelik. A szakasz a Csabai út és a Pesti út csomópontjában kapcsolódik a rákoskeresztúri autóbusz-folyosóhoz, amelyet tavaly október végén adtak át a forgalomnak.

Az átadáson Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a közlemény szerint azt hangsúlyozta, hogy Budapesten az elmúlt években számos fejlesztés történt, ezek nemcsak a belvárosban, hanem a külső kerületekben élők életkörülményeit is javítják.

Riz Levente (Fidesz-KDNP), Rákosmente polgármestere a tájékoztatás szerint nagyon fontosnak nevezte a buszsáv átadását, utalva arra, hogy ezen a szakaszon reggelente többször van forgalmi dugó, és a kerületben nincs kötöttpályás közösségi közlekedés, ezért kiemelten fontos a buszos közlekedés segítése.

A beruházás összköltsége 206 millió forint volt, ebből 185 milliót tett ki az uniós támogatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.