A hozam is emelkedett

Már drágul az államadósság finanszírozása is

Két hete még négyszeres volt a túljegyzés, most pedig alig sikerült összekaparni a szükséges 50 milliárdot. Bajban vagyunk?

2014.01.30 14:35MTI

Alacsony jegyzési érdeklődés miatt hozamemelkedéssel értékesített a meghirdetettnél alacsonyabb összegben 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK most is a megszokott 50 milliárd forintot vitte aukcióra a 12 hónapos diszkont kincstárjegyből, az elsődleges forgalmazók azonban a tételre mindössze 50,580 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be.

Az előző, két héttel ezelőtti aukción még közel négyszeres jegyzési érdeklődés fogadta az akkor szintén 50 milliárd forintos meghirdetést.

Az ÁKK a mostani aukción az alacsony jegyzési érdeklődés miatt az előző aukciónál 67 bázisponttal magasabb hozammal volt kénytelen elfogadni ajánlatokat a meghirdetettnél 15 milliárd forinttal alacsonyabb, 35 milliárd forintos összegben.

Az aukción a D150121 jelű, 2015. január 21-én lejáró papírra kialakult 3,51 százalékos átlaghozam 56 bázisponttal haladja meg a másodpiacon szerdán a D141126 jelű kincstárjegyre kalkulált 2,95 százalékos referencia hozamot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.