Halasztás

Magyarország dollárkötvény-kibocsátásra használhatná ki a Fed váratlan döntését

Magyarország dollárkötvény-kibocsátásra használhatná ki az amerikai szövetségi jegybankrendszer (Federal Reserve System) váratlan döntését a mennyiségi enyhítési ciklus leépítésének halasztásáról.

2013.09.20 18:15MTI

Így vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének közgazdászai felzárkózó térségi áttekintésükben felidézték, hogy Magyarország a héten - még a Fed bejelentése előtt - ötmilliárd dollárig terjedő dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelentett be az amerikai értékpapír-felügyeletnél (SEC).

A Morgan Stanley londoni elemzői szerint Magyarország jól ki is tudná használni devizakötvény-kibocsátásra a Fed döntése nyomán kialakult kedvező piaci finanszírozási környezetet, amely várhatóan addig áll rendelkezésre, amíg az amerikai jegybank "nem indul el ismét a kijárat felé", vagyis nem kezdi el havi 85 milliárd dolláros likviditáspótló keretének csökkentését. A Morgan Stanley pénteki elemzése szerint a cég stratégái úgy tartják, hogy Magyarországnak az év végéig 1,5-2,5 milliárd dolláros kibocsátásra nyílna módja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.