A FED-bejelentésre

Nagyot erősödött a forint

A Fed bejelentésére nagyot gyengülő dollárt követve erősödött a forint szerdáról csütörtökre virradóra.

2013.09.19 08:04MTI

A Fed monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) kétnapos ülését követően szerda este bejelentette, hogy nem csökkenti a likviditásnövelő kötvényvásárlási program havi 85 milliárd dolláros keretösszegét.

A piacok mérsékelt csökkentésre számítottak. Az euró árfolyama ezt követően 1,3350 dollárról csütörtök reggelre 1,3530 dollárra, utoljára február közepén tartott szintre emelkedett.

A forint ezzel párhuzamosan a 295-ös eurójegyzés alá is benézett szerda este, amire utoljára július közepén volt példa. Az eurót csütörtökön kora reggel 295,95 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben, szemben a szerda esti, Fed-bejelentés előtti 297,50 forinttal.

A dollár árfolyama 222,50 forintról 218,75 forintra csökkent csütörtök reggelre, a svájci frank jegyzése a kora reggel 239,90 forinton állt, míg a bejelentés előtt szerdán 240,80 forinton. A japán jen jegyzése 2,2490 forintról 2,2250-re esett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.