Felfedezés

Észak-Anglia első lakóinak csontjait találták meg

Észak-Anglia legkorábbi lakóié lehettek azok a csontok, amelyekre még az 1990-es években bukkantak Cumbriában egy barlangban, de amelyek korelemzésének eredményeit csak most végezték el.

2013.09.10 03:31MTI

A liverpooli John Moores és a Nottingham Egyetem kutatói egy lábcsont vizsgálata alapján arra jutottak, hogy az 10 ezer évesnél régebbi.

"A korszakból emberek barlangi temetésének maradványai eddig Angliának csak a déli területeiről kerültek elő, a hasonló északi leletek későbbiek" - mondta Ian Smith régész.

A kutatók ugyancsak Északnyugat-Angliában talált szarvas- és lócsontot is elemeztek. Ezekről kiderült, hogy 12-13 ezer esztendősek, a legutóbbi jégkorszak végéről származnak - adta hírül a BBC hírszolgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.