2 százalékos esés

Négyszeresével nőtt a Bank of America profitja

De még így is csalódást okozott a szakértőknek...

2013.04.17 14:12MTI

Négyszeresével nőtt a Bank of America (BofA) profitja az első negyedévben, de a nyereségnövekedés így is elmaradt a szakértők által várttól, aminek a következtében a bank részvényeinek ára több mint két százalékkal esett a tőzsdenyitást megelőző elektronikus kereskedésben.

Az adózott eredmény 2,62 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 653 millió dollárról a költségek csökkentése, illetve amiatt, hogy kevesebb forrást kellett félretennie a rossz hitelek fedezetéül szolgáló céltartalékra.

A március végéig tartó negyedévben a részvényarányos nyereség 20 centre nőtt az egy évvel korábbi 3 centről.

Az elemzők nagyobb, részvényenként 22 cent profitot vártak.

A mérlegfőösszege alapján a világ legnagyobb bankjának számító BofA bevétele éves szinten 5,5 százalékkal 23,5 milliárd dollárra emelkedett, némileg felülmúlta a szakértői várakozásokban szerepelt 23,41 milliárd dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.