Tudatos betegségmegelőzés

Egészségesebb munkahellyé vált az American Express Magyarország

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramot indított az American Express Magyarország Kft.

2012.11.08 07:29ma.hu

Az október 15-én zárult és az Unió által 100 százalékban finanszírozott, 10 millió forintos projektkiválóan illeszkedett a cég vállalati kultúrájához, és hosszú távon segíti elő a magyarországi AMEX munkavállalók testi-lelki egészségét.

A TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0429 kódjelű pályázatból finanszírozott projekt során sikeres ösztönző programok indultak az elkerülhető megbetegedések megelőzésére, valamint az aktuális fizikai és mentális állapot javítására – nyilatkozta az American Express Magyarország Utazási Szolgáltatások Kft. ügyvezetője. Tallós Dániel elmondta, a hosszú távú cél a tudatformálás, szemléletváltás, felelős gondolkodás kialakítása, amely segíti a dolgozók teljesítőképességének növelését és motivációját is. Ezen az úton tett nagy lépést az AMEX a most zárult kilenchónapos programmal.

A program ideje alatt hónapról hónapra érezhetően javult a munkahelyi hangulat a dolgozók aktív részvételének köszönhetően. Az interaktív stresszkezelés, az egyéni tanácsadás, valamint a rendszeresebb testmozgás hozzájárult ahhoz, hogy a kollégák hatékonyabban tudjanak megküzdeni a stresszhelyzetekkel. Bár a kezdeti jelek bíztatóak, igazán sikeres akkor lesz a program, ha a most elindult változások hosszú távon folytatódnak− szögezte le ugyanakkor a vezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.