100 százalékra

A Mol növelte részesedését egy romániai szénhidrogén-kutatási blokkban

A Mol Nyrt. 100 százalékra növelte érdekeltségét a romániai EX-6 (Curtici) kutatási blokkban, miután megvásárolta partnere, az Expert Petroleum 30 százalékos részesedését.

2013.01.10 18:50MTI

A társaság közleménye szerint a Mol a blokkban meglévő 70 százalékos részesedését és a most vásárolt 30 százalékot a Román Nemzeti Ásványi Nyersanyag Ügynökség jóváhagyása után átruházták a Panfora Oil and Gas SRL-re. A Panfora Oil and Gas SRL a Mol és a Mol Románia 50-50 százalékos tulajdonában áll, s a Mol-csoport romániai szénhidrogén-kutatási és -termelési tevékenységére fókuszál.
 
A Mol december 14-én jelentette be, hogy megkapta a román állam jóváhagyását az EX-6 (Curtici) kutatási blokk koncessziós szerződéséhez, és ezzel megkezdheti a kutatást a területen. A társaság értékelése alapján a blokk ígéretes olaj- és gázpotenciállal rendelkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.