Komolyabb támogatásra is van lehetőség

Tapolca adósságának hatvan százalékát vállalhatja át az állam

A tapolcai önkormányzat adósságállományának hatvan százalékát vállalhatja át az állam.

2013.01.09 09:44MTI

Császár László, a város fideszes polgármestere elmondta: az önkormányzatnak 1,6 milliárd forint értékű svájcifrank-alapú kötvénye és 200 millió forintalapú hitele van. Ezek fejlesztési alapok, amelyek az európai uniós pályázatok önrészeihez, intézményfejlesztésekhez szükségesek, működési hitele nem volt városnak. 

Hozzátette: a napokban a Tállai András önkormányzati államtitkárral folytatott egyeztetésen kiderült, hogy az összesen 1,8 milliárd forintos hitel hatvan százalékát biztosan átvállalhatja az állam, ám ha az önkormányzat hitelt érdemlően bizonyítani tudja, hogy ennél nagyobb támogatásra jogosult, erre is lehetőség van. 

A polgármester úgy vélte: az önkormányzati adósságrendezés a legnagyobb segítség a rendszerváltás óta az önkormányzatoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.