Salgótarjánban

Ezúttal vegyipari gépgyár jutott a felszámolás sorsára

Felszámolják a salgótarjáni SVG-2000 Vegyipari Gépgyár Kft.-t a cég adósságai miatt, a gyár 61 dolgozójának munkaviszonya megszűnik.

2013.01.08 14:54MTI

Balázs Miklós felszámoló elmondta: a felszámolás első szakasza tart, jelenleg a hitelezői bejelentéseket igazolják vissza, januárban hívják majd össze a hitelezői gyűlést.

A felszámoló tájékoztatása szerint az SVG zömmel banki adósságokat halmozott fel, de ennek összegét még nem tudta pontosítani.

A nagynyomású tartályokat, csőszerelvényeket, szivattyúkat, szivattyúházakat gyártó SVG-2000 Vegyipari Gépgyár Kft. 61 dolgozója munkaviszonyának megszüntetése folyamatban van, a felszámoló bejelentette a csoportos létszámleépítést a munkaügyi központnak.

Elmondta, november közepén kezdődött a felszámolás, akkor másfél-kéthavi elmaradások voltak a bérek kifizetésében. A bérgarancia-alapból a tartozások nagy részét kifizették - tette hozzá.

Balázs Miklós közölte: mivel a gyárnak voltak megrendelései, előzetes tárgyalásokat folytat egy szakmai befektetővel, aki átmenetileg bérbe venné a gépgyárat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.