Elrendelte a bíróság

Felszámolják a Kapuvári Bacon Kft.-t is

Két hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után a gyárat üzemeltető másik társaság, a Kapuvári Bacon Kft. felszámolását is elrendelte a bíróság.

2012.12.10 14:41MTI

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája hétfőn az MTI-vel közölte, hogy december hetedikével megindult a múlt hónapban első fokon már fizetésképtelennek minősített társaság felszámolási eljárása.
   
A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy szeptember 17-én benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság a felszámolást. A társaság kijelölt felszámolója – akárcsak a másik cég esetében – a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., és a felszámolóbiztos személye is megegyezik.
   
A Kapuvári Hús Zrt. szeptemberben állt le, felszámolását októberben rendelték el. Korábbi hírek szerint napokon belül megkapja felmondólevelét a társaság mintegy 190 dolgozója. A többi 21 ember a felszámolás ideje alatt is ellát feladatokat.
   
A gyárat működtető másik cég, a Kapuvári Bacon Kft., november végén jelentette be, hogy mind a nyolcvan alkalmazottját elbocsátja.
   
Jendrolovics Pál Péter, a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft.  felszámolóbiztosa a múlt keddi hitelezői tájékoztató után az MTI-nek azt mondta: legfeljebb a dolgozók járandósága, a felszámolással kapcsolatos költségek, a köztartozások és a biztosított követelések kifizetésére lát esélyt. Ezek kifizetésére is akkor van esély, ha sikerül eladni a gyár vagyonelemeit. Megjegyezte, hogy ezen felül mintegy 3,5 milliárdos beszállítói és négymilliárdos egyéb követelést tartanak nyilván.
   
Jelezte: a határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen körülbelül 7,6 milliárd forint értékben. Ezek közül hét igény áll még egyeztetés alatt, mintegy másfél milliárd forint értékben. Ehhez járul egy első fokon megítélt, de a fellebbezés miatt nem jogerős, másfél milliárdos adóhatósági bírság.

(A határozat elérhető: http://www.cegkozlony.hu/download.php?chkid=TH29162341hN)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.