Változó

Vietnamban a GDP növekedése 13 éve a legkisebb az idén

Vietnam hazai összterméke (GDP) az idén 5 százalékkal nőtt, 13 éve a legkisebb ütemben bővült az ország statisztikai hivatalának hétfőn közölt nem végleges számításai szerint.

2012.12.24 20:59MTI

A vietnami kormány 6-6,5 százalékos idei gazdaságnövekedésre számított a tavalyi 5,9 százalék és az egy évvel korábbi 6,8 százalék után.

A statisztikai hivatal adatai szerint a gazdasági növekedés 5,44 százalék a harmadik negyedévi 5,05 százalék bővülést követően.

A kormány 5,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol 2013-ra.

Az egykor ázsiai gazdasági kistigrisként is emlegetett Vietnam ipari termelése 4,8 százalékkal bővült az idén - ugyancsak előzetes adatok szerint -, ami lassulás a tavalyi 6,8 százalék növekedéshez képest.

Szintén a statisztikai hivatal nem végleges számításai szerint Vietnam külkereskedelmében 284 millió dollár többlet keletkezett az idén, ami az első éves aktívum 1992 óta. A kivitel 18,3 százalékkal 114,631 milliárd dollárra nőtt, a behozatal 7,1 százalékkal 114,347 milliárd dollárra bővült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.