Tíz év alatt eltűnt a ragadozók fele

Durván csökkent a tigrisek száma Vietnamban

Az elmúlt tíz évben a felére csökkent a tigrispopuláció Vietnamban.

2012.01.03 23:46MTI

Le Xuan Canh, a hanoi ökológiai intézet igazgatója szerint a fő problémát a vadorzók jelentik, emellett a fakitermelés is csökkenti az állatok életterét.
   
A hivatal becslései szerint még hat tartományban, 9300 négyzetkilométeres területen élnek vadon tigrisek, emellett 76 példány él rezervátumokban.
   
Vietnam 2010 novemberében Szentpéterváron a többi, tigrispopulációval rendelkező országgal közösen felelősséget vállalt, hogy megvédik a nagymacskák életterét és zsákmányállatait.
   
A felelősségvállalás célja, hogy a világszerte szabadon élő tigrisek számát 3200-ról 7000 példányra növeljék.
   
A Viet Nam News állami lap beszámolt arról, hogy a hatóságok tervei közt szerepel az állatok mikrochipekkel való ellátása, hogy annak segítségével felmérjék a ragadozók életterét és védelmi zónákat alakítsanak ki számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.