Ezernyi hal a szárazföldön

A partra kergették a heringeket Norvégiánál?

Ezernyi hering vetődött partra újévkor Norvégia északi partjainál.

2012.01.03 21:31MTI

A norvég tengerkutató intézet keddi közlése szerint a jelenségre egyelőre nem találtak magyarázatot. Mintegy húsz tonna elpusztult hering feküdt a parton, ilyen tömeges partravetődést még nem tapasztaltak korábban.
   
Ole Kristian Berg, a Trondheimi Egyetem biológusa szerint lehetséges, hogy a heringeket más halak vagy tengeri emlősök kergették partra. Az is előfordulhat, hogy egy rendkívüli áramlat sodorta ki, vagy szokatlanul magas édesvíztömeg irritálta és pusztította el őket.
   
A szakértő szerint a következő dagállyal a legtöbb hering visszakerül a tengerbe. A környéken lakók viszont attól tartanak, hogy ha nem takarítják el hamarosan a tetemeket, az oszlás bűze feltartóztathatatlanul elterjed a környéken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.