Komárom helyett

A Nokia vietnami üzemében jövőre indulhat a gyártás

Hétfőn hivatalosan is megkezdődött a Nokia vietnami gyárának építése, az üzemben várhatóan 2013-ban kezdődik a gyártás.

2012.04.24 05:38MTI

A társaság hétfői közlése szerint a Vietnamban gyártott készülékeket főként a gyorsan növekvő piacokra szánják.

A Nokia 1996-ban jelent meg Vietnamban, s jelenleg két képviseleti irodája működik az országban: az egyik Ho Si Minh-városban, a másik Hanoiban. Tavaly novemberben alapította meg helyi cégét a gyártó bázis építési munkálatainak levezénylésére, illetve későbbi irányítására.

A Nokia február 8-án jelentette be, hogy Komáromból, Reynosából (Mexikó) és Saloból (Finnország) Ázsiába helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4.000 dolgozótól válnak meg 2012 végéig. A 4.400 főt foglalkoztató komáromi üzemből 2.300 főt bocsátanak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.