"Fideszes pártkomisszárok"

MSZP: nincs szükség luxus- és presztízsberuházásokra

Az MSZP szerint a luxus-, és presztízsberuházásokra fordított milliárdokból az emberek munkahelyteremtését kellene megvalósítani.

2012.09.15 16:00MTI

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Babák Mihály fideszes országgyűlési képviselő által a héten benyújtott, a jövő évi költségvetést módosító javaslatnak, amely alapján a tervezett 3 milliárd forint mellett további 200 millió forintot kapna a Miniszterelnökség, az a célja, hogy "fideszes pártkomisszároknak" hozzanak létre "alibiállásokat".

Külön érdekességnek nevezte, hogy a Békés megye területi listáján a parlamentbe jutó Babák Mihály nyújtotta be a javaslatot, miközben a megyei önkormányzat 10 milliárdos adósságot halmozott fel az elmúlt években, és települési önkormányzataik is jelentősen el vannak adósodva.

Török Zsolt közölte: az MSZP ősszel olyan gazdaságpolitikai törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelynek az is része lesz, hogy a Kossuth tér átalakításhoz vagy a stadionépítésekhez hasonló, tízmilliárdokba kerülő "luxus, és presztízsberuházásokra" szánt költségvetési pénzt fordítsák munkahelyteremtésre. Az október közepén benyújtandó javaslatuk a munkahelyteremtéseket segítő és ösztönző járulékcsökkentéseket, és az igazságosabb, többkulcsos adórendszert is tartalmazza majd - tette hozzá.

Az MSZP szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy az a kormány, amely a legolcsóbb állam megteremtését hirdette, ma 127 miniszteri és államtitkári besorolású embert alkalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.