Ingatlanpiac

Nőtt a használt lakások forgalma - az Egyesült Államokban

Júliusban nőtt a használt lakások forgalma az Egyesült Államokban, de a szakértők által vártnál némileg kisebb mértékben.

2012.08.22 16:23MTI

Az értékesített használt lakások száma 2,3 százalékkal, éves szintre vetítve 4,47 millióra bővült az Egyesült Államokban működő ingatlanügynökségek szövetségének (NAR) szerdai közlése szerint. (Az adat azt mutatja, hogy hány adásvétel lenne egész évben, ha minden hónapban annyi lenne, mint a tárgyhónapban.)

Elemzők nagyobb, háromszázalékos növekedésre számítottak a júniusi 5,4 százalékos csökkenést követően.

A júliusi eladási adat 10,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A múlt hónapban eladott használt lakások átlagos értékesítési ára 187.300 dollár volt. Ez 9,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, és a legnagyobb éves szintű emelkedés 2006 januárja óta.

Tavaly összesen 4,26 millió használt lakást értékesítettek az Egyesült Államokban, ami 1,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 4,19 millió után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.