Épületet kap a Lungo Drom is

Tucatnyi állami tulajdonú ingatlant adnak át egyházaknak

ucatnyi állami tulajdonú ingatlant - javarészt templomokat - ad át az állam ingyenesen egyházaknak a parlament csütörtöki döntésével. Egy fővárosi épületet a Lungo Drom romaszervezet kap meg.

2012.07.12 13:26MTI

Négy fideszes képviselő indítványára két állami tulajdonú ingatlant kap a Zirci Ciszterci Apátság, egyet-egyet az óbudai és az angyalföldi evangélikus egyházközség, a pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia, a békásmegyeri Szent József Plébánia, a dunabogdányi Nepomuki Szent János Plébánia, a visegrádi Keresztelő Szent János Plébánia, a székesfehérvári egyházmegye, a Miskolci Apostoli Exarchátus, a Magyarországi Református Egyház Zsinata, a Magyar Unitárius Egyház és a Görög Katolikus Egyház.

Az előterjesztés indoklása szerint a felekezetek többsége nem tudott arról, hogy templomuk állami tulajdonban áll, az ingatlanok tulajdoni helyzetét most ingyenes átadással rendezik.

A Fidesszel szövetséges Lungo Dromnak juttatott VIII. kerületi ingatlan korábban óvodaként működött. Az indoklás azzal támasztja alá átadását, hogy az a legnagyobb létszámú és támogatottságú cigány érdek-képviseleti szervezet közösségi céljainak megvalósítását segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.