Júliusi csúcs: 7,7 millió külföldi

Legalább a turizmus... Idegenforgalmi rekord Spanyolországban

Rekordszámú turista kereste fel a recesszió sújtotta Spanyolországot júliusban szerdán közölt hivatalos adatok szerint.

2012.08.22 14:53MTI

A múlt hónapban 7,7 millió külföldi járt Spanyolországban, ami 328 ezerrel, csaknem 4,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A legnagyobb növekedés a német turisták számában mutatkozott, 9,7 százalék a megelőző évhez képest, de lényegesen többen érkeztek Franciaországból, az Egyesült Államokból, Portugáliából és az észak-európai államokból is.

Spanyolország tavaly 56,9 millió külföldi látogatót fogadott, 8,1 százalékkal többet, mint 2010-ben, és ezzel már második éve nőtt a külföldi turisták száma. 2010-ben az ibériai ország 52,6 millió külföldit vonzott, ez 1 százalékos növekedés volt 2009-hez képest.

Az idegenforgalmi ágazat adja a spanyol belföldi össztermék (GDP) mintegy 10 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.