Nem volt előzetes napirenden a javaslat

Nyilvános akasztással lendítené a turizmust a polgármester

Alaposan meghökkentette a város elöljáróit egy észak-dakotai polgármester, amikor bedobta: rendezhetnének akasztást, hogy több turistát vonzzanak Medorába.

2012.03.26 17:29ma.hu

Akasztófát állítana a város főterére az amerikai Medora polgármestere, azt remélve, hogy ez turistacsalogatóként fog működni - főleg, ha még lógni is fog valaki a kötélen. Sőt, a 49 éves Doug Ellison nem sokat kertelt, felajánlotta, hogy akár ő is lehet az "áldozat". Az észak-dakotai település elöljárói szólni sem tudtak a döbbenettől, amikor a városka első embere felvetette ezt a szokásos ülésen, főleg azért, mert efféle kérdés az előzetesen kihirdetett napirendi pontok között nem is szerepelt.

"Körülbelül öt másodpercnyi döbbent csönd következett, először úgy vélem, azt hitték: viccelek" - magyarázta Ellison. Persze közben kiderült, hogy nem valódi kivégzésre gondolt, csak afféle látványosságra, amelyben senki nem veszíti az életét, viszont jól mutat, hogy felakasztják a polgármestert.

Aztán részletesen kifejtette, hogy egy lövést adna le a színpadról, majd valaki a járókelők közül lefegyverezné, utána pedig jöhetne az akasztás, mindez legfeljebb 20 perc alatt. "Bármi más már túl hosszú és a turisták elveszítik az érdeklődésüket" - adta hírül a Telegraph című lap a magyarázatot.

A szükséges felszereléseket egy filmes kellékgyártó cégtől vásárolnák meg, és az akasztási "jelenetnél" egy biztonsági hámot is viselne a ruhája alatt, ami befolyásolja a zuhanást. "A kötél csak egy kiegészítő, nem áll fenn a nyaktörés veszélye" - mondta.

Medorát 1883-ban alapították, ma alig több mint 100 lakossal büszkélkedhet. A látványosságok közé jelenleg a Medora Musical, egy évente megrendezésre kerülő vadnyugati témájú előadás tartozik és a Chateau de Mores nevet viselő, XIX. századi vadászkastély.

A kérdést egyelőre elnapolták, az építmény felállításáról és a hozzá tartozó egyéb engedélyekről a tervezési bizottság várhatóan a jövő hónapban hoz határozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.