Bírálták Teheránt

Iránban felakasztottak 12 elítéltet

Felakasztottak 12 elítéltet vasárnap az Irán déli részén fekvő Sirázban - közölte az állami televízió a hatóságokra hivatkozva.

2012.01.15 13:25MTI

A beszámoló szerint a 12 emberből hetet kábítószer-csempészésért ítéltek el. Őket egy börtönben végeztek ki a déli városban. Öt másik elítéltet nyilvánosan akasztottak fel Siráznak abban a kerületeiben, ahol a bűncselekményt elkövették.

Iránban a gyilkosságot, a nemi erőszakot, a fegyveres rablást, az emberrablást, valamint a kábítószer-csempészést halállal büntetik. A közép-keleti országban időről-időre beszámolnak bűnözök kivégzéséről, de hivatalos összesítést nem hoznak nyilvánosságra. Egyes hírügynökségi összesítések szerint idén már 15 embert végeztek ki. Január 5-én a déli Kermánsáh városában akasztottak fel három embert rablásért.

Nemzetközi emberjogi csoportok bírálták Teheránt az egyre több akasztás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.