A nagykátai gyógyfürdő ünnepélyes átadása

Orbán: az ország egyik kincse a termálvíz

Magyarország egyik kincsének nevezte a termálvizet Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a nagykátai gyógyfürdő ünnepélyes átadásán.

2012.06.18 16:27MTI

A termálvíz "igazán komoly kiaknázása" még 2000-ben, az első Széchenyi-terv idején indult meg - idézte fel beszédében a kormányfő, hangsúlyozva, hogy "ezt a kivételes adottságot, amely Magyarországot a vízhez köti, minél inkább ki kell használnunk".

"A víz megléte az élet első számú feltétele, felhasználásának módja pedig a civilizáció fokmérője, és nem kell ahhoz minden újságot elolvasni, hogy tudhassuk, a vízhiány komoly gondokat okoz hamarosan" - fejtette ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarország nem akkor lesz versenyképes, ha "kikoplalja" a válságot, és nem is akkor, ha újabb külső segítségre, hitelekre vár. A nagykátai beruházás is azt mutatja, hogy "csak a szívós munka, a helyi kezdeményezőképesség, a leleményesség és a szorgalom teheti sikeressé a magyarokat" - mondta a kormányfő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.