Végelszámolás

Megszüntetik a Harcon Építő Zrt.-t

Végelszámolással megszűntetik a 2008-ban még 22 milliárd forint feletti árbevételt produkáló Harcon Építő és Szerelő Zrt.-t. A társaság a klasszikus építőipari tevékenység mellett kazahsztáni olajmezőkön végzett technológiai és kivitelezési munkákat. Az elmúlt években több tucatnyi tagból álló cégcsoportot hoztak létre.

2012.04.16 13:31gazdasag.hu

Végelszámolási eljárást indítottak a budapesti székhelyű Harcon Építő és Szerelő Zrt.-nél. A társaság 1997-ben alakult, azóta kisebb cégcsoportot hozott létre. A cég honlapja szerint a csoport konszolidált éves forgalma az elmúlt években meghaladta az 50 millió eurót.

A Harcon Zrt. telephelyeket működtet Kazahsztánban, Oroszországban, Romániában, Ukrajnában, Németországban és Hollandiában. A Chemimontázh Kft.-n keresztül kazahsztáni (tengizi, karabatáni) olajmezőkön végzett nagyobb technológiai, tervezési és kivitelezési munkákat. Ezt a céget a Vegyépszer Zrt.-től vette meg a Harcon. A külföldi leányvállalatokon túl több tucat magyarországi társaságban van (illetve volt) a Harcon Zrt.-nek részesedése.

A céges weblap szerint Nyugat-Európában erőművekben, autógyárakban és az olajiparban dolgozik a Harcon-csoport. A társaság birtokában van egy 24 ezer négyzetméteres ipari csarnok Miskolcon, ahol gépgyártási tevékenységet végez külföldi megrendelők részére. A foglalkoztatottak száma meghaladja az 1000 főt.

A Harcont magyar nagyvállalatok alapították, majd a Harcon Zrt. menedzsmentje kivásárolta. Mivel zárt formában működik a részvénytársaság ezért tulajdonosi szerkezete nem publikus, vélhetően továbbra is ugyanazon öt magánszemély kezében van a cég.

A Harcon Zrt. 2008-ban 22 milliárd forint feletti árbevételt könyvelhetett el, 2010-ben a csoport konszolidált forgalma már csak 10 milliárd forintot tett ki. Ebből a Harcon Zrt. része 3,5 milliárd forint volt, szerény 18 millió forintos nyereséggel. A teljes csoport nyeresége 8 millió forint volt két éve. 2008-ban a csoport konszolidált árbevétele meghaladta a 26 milliárd forintot, mérleg szerinti eredményként csaknem 200 millió forintot könyvelhetett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.