Már 11 városban működik

PSZÁF: bővül a vidéki pénzügyi tanácsadói irodahálózat

Április 16-ától az eddiginél több helyszínen, országszerte összesen 11 megyeszékhelyen segíti a lakosságot a pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó irodahálózat a civil szféra és a PSZÁF együttműködése révén.

2012.04.16 11:23ma.hu

Baranya, Békés, Borsod, Szabolcs és Vas megyékben mostantól már személyesen, közvetlenül és ingyenesen juthatnak pénzügyi információkhoz az érdeklődők.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által kiírt, s nemrég lezárult közösségi közbeszerzési pályázat eredményeként az országos pénzügyi tanácsadó irodahálózat két évre szóló működtetésének jogát a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) nyerte el. A kibővített irodahálózat működéséhez – hasonlóan a tavaly áprilistól egy éven át működő irodákéhoz – az anyagi és szakmai hátteret a PSZÁF biztosítja. A hatóság a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat a felügyeleti bírságbevételek hasznosítására kiírt közbeszerzési pályázat révén bocsátja rendelkezésre.
Az országos hálózat működtetésének célja, hogy a fogyasztók ne csak Budapesten, a PSZÁF ügyfélszolgálatán kaphassanak pénzügyi tanácsokat, segítséget, hanem minél több vidéki helyszínen is igényelhessenek független és szakszerű tájékoztatást vagy adott esetben konkrét segítségnyújtást. A PSZÁF a tanácsadó hálózat működtetésével, szakmai iránymutatásával és minőségbiztosításával a fogyasztók minél szélesebb köre számára kívánja elérhetővé tenni a pénzügyi termékekkel kapcsolatos információkat, a pénzügyi ismereteket, a nehézségekkel, pénzügyi jogi problémákkal küzdő fogyasztók számára a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtva.

A hálózat eddigi működéssel kapcsolatos kedvező fogyasztói visszajelzések nyomán a tanácsadói hálózat kibővült. Hétfőtől immár összesen 11 helyszínen – Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szegeden, Szombathelyen és Zalaegerszegen – több mint 30 felkészült tanácsadó várja az érdeklődőket ingyenes — akár a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos általános, akár a fogyasztó egyedi ügyére vonatkozó — pénzügyi tanácsadással. A hálózat szakemberei eligazítást adnak annak kapcsán is, hogy adott vitás kérdésben a fogyasztó problémáját mely intézmény tudja hatékonyan orvosolni, illetve segítenek a beadványok szakmailag és formailag helyes megfogalmazásában is.

A PSZÁF a helyi tanácsadó irodák működésének tapasztalatai alapján a korábbiaknál hatékonyabban szerezhet információkat azokról a tipikus (akár csak az ország egyes régióiban felmerülő) fogyasztói problémákról, amelyek megoldását célirányos vizsgálatokkal vagy célzott fogyasztói tájékoztatásokkal segítheti elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.