Több mint 4 milliárd euró adót fizettek be

Jól tejelnek a bajor cégek Németországban

Bajorország és Észak-Rajna-Vesztfália profitált a legtöbbet a német vállalatok eredményeinek javulásából: ebben a két tartományban fizették a legtöbb társasági adót tavaly.

2012.04.15 13:10MTI

A német pénzügyminisztérium hétvégén nyilvánosságra hozott adatai szerint Bajorországban több mint 4 milliárd eurót fizettek be az államkasszába a vállalatok, ezzel a teljes társaságiadó-bevétel negyedét adták. A második helyen a sok tőzsdei cég székhelyéül szolgáló Észak-Rajna-Vesztfália áll, 3,3 milliárd euróval. A lista végén Mecklenburg-Előpomeránia van, mindössze 77 millió euró adóbevétellel.
   
Tavaly a német államkassza 15,6 milliárd euróhoz jutott a társasági adóból, 2010-ben 12,4 milliárdhoz, de ez az összes adóbevételnek mindössze 2,3 százalékát tette ki 2010-ben. 2000-ben az arány még meghaladta az öt százalékot.
   
A német kormány 2008-ban 25 százalékról 15-re csökkentette a társasági adó kulcsát, és további könnyítéseket tervez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.