Dönteniük kell

Soros: Németország bajt hoz Európára

Németországnak többet kellene tennie az euróövezet megtartásáért Soros György szerint.

2012.04.15 11:37MTI

A magyar származású üzletember a Welt am Sonntag című német lapnak azt mondta, hogy "a takarékosság és az árstabilitás Németországban jól működött, a mostani körülmények közepette azonban Európára bajt hoz".
   
Németországnak el kell döntenie, hogy akarja-e az eurót, vagy sem. "Ha igen, akkor pénzt kell adnia, ha nem, ki kell lépnie" - fejtette ki az amerikai milliárdos. Hozzátette: ez nagy károkat okozna a német exportőröknek.
   
Soros bírálta az unió pénzügyi paktumát is. Szerinte nemcsak bírságot kellene kirónia azokra az államokra, amelyek megsértik az előírásokat, hanem jutalmaznia is kellene azokat, amelyek reformokat vezetnek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.