Több mint 450 millió dollárt kölcsönt vettek fel

Hitelből takarítják ki a riói Guanabara-öblöt

Négyszázötvenkét-millió dolláros - durván 100 milliárd forintnak megfelelő összegű - kölcsön segítésével takarítják ki a szennyezett riói Guanabara-öblöt, amely a 2016. évi nyári olimpiai játékok vitorlás versenyeinek ad majd otthont.

2012.03.22 22:30MTI

Sergio Cabral hivatalának közlése szerint a riói kormányzó az Inter-American Development Bankkal írt alá megállapodást a kölcsönről. A támogatás révén több mint 350 ezer otthont kapcsolnak össze a helyi szennyvíztisztító teleppel.
   
Jelenleg nagyjából a város szennyvízének 33 százaléka kerül megtisztításra. A Guanabara-öböl körzetében mintegy tízmillió ember él, és az általuk termelt szennyvíz nagy része az öbölbe kerül. A hivatal szerint a kölcsön segítségével a kormány képes lesz megvalósítani azt a tervét, hogy 2016-ig 80 százalékosra növelje a helyi szennyvízfeldolgozás szintjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.