Mickey egér és Popeye rejtőzött a kamionban

Hamis a pizsama - Tizenötmilliós gagyit fogott a NAV

Több mint 15 millió forint értékű hamis pólót és ruhát foglaltak le a pénzügyőrök.

2012.03.14 08:50ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei Rajka térségében egy lengyel forgalmi rendszámú tehergépjárművet ellenőriztek, amely az okmányok szerint 21.151 kg gyűjtőárut szállított Isztambulból.
 
A pénzügyőrök a tételes vizsgálat során a konténerben 3448 darab, az eredetire megtévesztően hasonlító - többek között Hupikék törpikék, Popeye, Mickey egér, Verdák ábrával és felirattal, valamint Mac, Esprit, és Marks & Spencer - védett márkajelzéssel ellátott pólót, nadrágot, ruhát és pizsamát találtak, összesen 15.176.000 Ft értékben.
 
A NAV Bevetési Főigazgatóságának munkatársai a védjegyoltalom alatt álló hamis ruházati termékeket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.