"A legmodernebb lesz a maga nemében"

Orosz atomerőmű épül Örményországban

Szergej Kirijenko, az atomerőművi technológiát gyártó Roszatom orosz állami vállalat vezetője Jerevánban, miután megbeszélést folytatott Szerzs Szargszjan örmény államfővel bejelentette: Oroszország korszerű orosz technológiájú atomerőművet épít Örményországnak.

2012.02.07 18:56MTI

A Jereván közelébe, a nyugat-örményországi Mecamor település mellé tervezett létesítmény a legmodernebb lesz a maga nemében. - hangsúlyozta Kirijenko. Emlékeztetett rá, hogy a japán Fukusima atomerőmű meghibásodása után a nukleáris energetikában meghonosodott a "Fukusima utáni biztonsági követelmények" fogalom, s mint mondta, a korszerű orosz nukleáris energiablokkok megfelelnek az összes "Fukusima utáni" követelménynek.
   
Az atomerőmű építésére közös vállalatot hoztak létre, amely fele részben örmény, fele részben orosz tulajdonban van. A beruházás pénzügyi terve csak most készül, de a fő befektető az örmény kormány lesz, mivel a létesítmény is az ő tulajdonába kerül. A beruházásban való orosz részvételről még folynak a tárgyalások - mondta Kirijenko.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.