Ellenőrzésbe kezd a munkaügyi minisztérium

Rövidebb munkaidőért kampányol a dél-koreai kormány

Kampányt kezdett a dél-koreai kormány a munkaidő megrövidítéséért, illetve azért, hogy a dél-koreaiak ténylegesen kevesebbet dolgozzanak, kevesebb túlórát teljesítsenek.

2012.01.26 18:47MTI

A munkaügyi minisztérium ellenőrei 25 ezer üzemet vonnak be a vizsgálatba. A tényleges munkaidő lerövidítésétől több pozitív társadalmi hatást várnak: elsősorban új munkahelyeket, ennek nyomán a magánfogyasztás növekedését, illetve általában az állampolgári közérzet és életminőség javulását.
   
A dél-koreaiak évente átlag 2.112 órát dolgoznak, de egyes ágazatokban 2.400-2.500 munkaórát is teljesítenek. A dél-koreai gazdaság második világháború utáni sikerének éppen ez az egyik oka. Ugyanakkor a dél-koreai munkaügyi minisztérium jelenlegi álláspontja szerint a munkaórák magasabb száma nem vezet szükségképpen magasabb termelékenységhez.
   
A Világbank kedden közzétett tanulmányában az európai államokat éppen a túl rövid munkaidő miatt bírálta, azt állítva, hogy ez vezet a csökkenő termelékenységhez és az európai versenyképesség hanyatlásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.