Ultimátumot intéztek

Pellengérre állítja az adócsalókat Görögország

Az új görög kormány hétfőn ultimátumot adott azoknak, akik 150 ezer euróval, vagy ennél több adóval tartoznak az államnak: vagy rendezik tartozásukat november 24-ig, vagy pellengérre állítják őket, azaz nyilvánosságra hozzák az adóelkerülő magánszemélyek, illetve vállalatok listáját.

2011.11.14 13:48MTI

A Kathimerini című görög lap emlékeztetett, a pénzügyminisztérium még júliusban arról adott tájékoztatást, hogy mintegy 900 ezren 41,1 milliárd eurónyi adót nem fizettek be, ez a tartozás azonban csak néhány ember kezében összpontosul: az adóelkerülők 5 százalékánál van a tartozás 85 százaléka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.