A válság fejleményei mozgatják az árfolyamokat

Az euró tehet róla, hogy 310 forintba kerül?

A miniszterelnök szóvivője szerint nincs olyan komolyan vehető szakértő, aki ne látná és értékelné világosan, hogy az euróválság újabb fejleményei - a görögországi és az olaszországi események - mozgatják az árfolyamokat.

2011.11.09 19:11MTI

Szijjártó Péter közleményében Tukacs István sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a szocialista politikus a kormány hibájának nevezte, hogy szerdán az euró árfolyama átlépte a 310 forintos határt.
   
A szóvivő ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: nyilvánvaló, hogy egy nemzetgazdaság teljesítménye nem tud napról napra javulni, vagy romlani annyit, amennyit az árfolyammozgások mutatnak.
   
A kormánypárti politikus ugyanakkor azt is kiemelte, hogy az euróválság tanulságai világosak: tovább kell csökkenteni az államadósságot és ki kell menteni a családokat a devizahitelek csapdájából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.