Magas szintű vezetőkkel tárgyal

Fellegi Kínában hangol

Fellegi Tamás miniszter, magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos 2011. november 9-17. között Kínában folytat magas szintű tárgyalásokat kínai állami és bankvezetőkkel, üzletemberekkel és befektetőkkel.

2011.11.09 17:10ma.hu

A tárcavezető és delegációja több kínai bank és vállalat, mások mellett a Kínai Jegybank, a Kínai Fejlesztési Bank és a China Railway Construction Corporation (CRCC) képviselőivel folytat megbeszéléseket Pekingben. A felek áttekintik a kötvényvásárlással kapcsolatban meghozott politikai döntések és a júniusi budapesti magyar-kínai miniszterelnöki találkozón aláírt keret-megállapodások megvalósításának eredményeit, további lehetőségeit.

Fellegi Tamás és delegációja egyhetes hivatalos látogatása során több alkalommal egyeztet tartományi szinten főként infrastrukturális, vízgazdálkodási beruházások finanszírozásáról, és egyéb közös projektek indításának lehetőségeiről. A tárcavezető hivatalos programja során ellátogat Hongkongba, Sanghajba, Ningpóba (Ningbo), Sanmenbe és Sencsenbe (Shenzhen) is, ahol november 16-án beszédet mond a kínai fejlett iparágak egyik legfontosabb szakmai eseményén, a China High Tech Fair konferencián.
 
A delegáció tagja Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese és Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.