Nagy mennyiségben érkeznek az országba

Fokozottan ellenőrzik a külföldi borokat

A Vidékfejlesztési Minisztérium közölte: az import borok kiemelt ellenőrzését rendelte el november 9-én Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

2011.11.09 15:23MTI

A fokozott ellenőrzést a Magyarországra érkező külföldi borok nagy mennyisége indokolja - áll a közleményben.
   
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) a borok első magyarországi tárolási helyén, a nagy- és kiskereskedelmi egységekben, elosztó központokban, hűtőházakban és előállító létesítményekben ellenőrzi, hogy a borok megfelelnek-e az élelmiszerjog előírásainak.

A hatóság a megkülönböztetéstől mentes, kockázatbecslésen alapuló vizsgálatokat nemcsak az előállító helyeken, hanem raktárakban, hűtőházakban és szállítmányozás közben hajtja végre.
   
Az első magyarországi tárolási helyen végzett  vizsgálat a kísérő dokumentumokra is kiterjed, megnézik az egyes tételek számláit, a pincekönyveket, a szállítási okmányokat, és a laboratóriumi vizsgálati eredményeket is. A borokból mintát is vesznek a szakemberek, amelyeket laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.