Az átlagos növekedés 62 százalékos volt

USA: még gazdagabbak lettek a gazdagok

Az amerikai kongresszus költségvetési hivatala (CBO) szerint az Egyesült Államokban az elmúlt három évtizedben jóval nagyobb mértékben nőtt a leggazdagabbak jövedelme, mint a középső, illetve alsó jövedelmi kategóriákba tartozó amerikaiaké.

2011.10.26 18:25MTI

Az adatok szerint a lakosság egy százalékát kitevő legtehetősebbek jövedelme - adók után, és az inflációtól megtisztítva - 275 százalékkal növekedett 1979-2007 között. A középső kategóriában lévő 60 százalék jövedelme átlagosan 40 százalékkal, míg a skála legalján lévő 20 százaléké 18 százalékkal emelkedett. Az átlagos növekedés ebben az időszakban 62 százalékos volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.